Ingrediente :
Pentru baza:
hartie pentru bomboane
100 gr ciocolata amaruie
20 ml apa
Adaugi apa, nu trebuie sa dea in fiert. Ciocolata nu o topesti in vas de metal ci de sticla sau portelan. Dupa ce ciocolata s-a topit se amesteca bine si se lasa timp de 5 minute afara sa se raceasca usor. Apoi cu o pensula se picteaza cu ciocolata fiecare hartie de bomboana pe interior.
Odata ce se raceste ciocolata se mai intinde un al doilea strat. Capsule astfel pictate cu ciocolata se lasa la temperatura camerei pana ce ciocolata se raceste. Nu bagati imediat in frigider. Apoi scoate cu grija hartia capsula si se umple fiecare ceasca de ciocolata rezultata.
Am pus la incalzit 100 ml smantana dulce pana a facut bule apoi am adaugat si 100 gr ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se da la rece 15 minute, devine o crema groasa precum nutella. Se umple fiecare cescuta cu crema, se poate adauga in crema alune, stafide sau visine din visinata.
Foarte frumoase dar si buuune tare…pupici!
Sunt minunate! Vreau si eu!
Minunat ! Foarte bine arata si presupun ca sunt si foarte bune. Iti ofer un premiu de creativitate ! Treci pe la mine sa-l ridici 😉
Wow, Alexa, felicitarile mele pentru micile delicatese!!! 🙂
Spune-mi, te rog frumos, unde ai gasit tu hartiutele speciale pentru bomboane, ca eu caut asa ceva de-o vesnicie…
Vaaai, da’ apetisante mai sint!!! 😛
O sa visez numai bomboane de cicolata la noapte :))
Laura, multumesc de aprecieri. hartia pentru bomboane mi-a daruit-o prietena mea Lucia(Arome in Roz)insa am vazut la carrefour, ambalate cate 25 la raionul de ustensile de bucatarie, sunt facute chiar de carrefour.