Piscot cu fructe (visine)

Ingrediente:

7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
un vf de cutit sare
fructe congelate sau proaspete

Daca aveti fructe congelate nu este neaparat nevoie sa le decongelati. Pregatim prima data, compozitia pentru piscot, e bine ca ouale sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas, punem galbenusurile, zaharul, un plic de zahar vanilat, mixam la viteza maxima, apoi adaugam faina lingura cu lingura si mixam din nou pana obtinem o crema fina, de un galben deschis.

Intr-un alt vas, batem albusurile de ou, impreuna cu praful de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Este momentul sa amestecam cele doua compozitii. Albusurile le incorporaram in crema de galbenusuri, trepat, amestecand de jos in sus cu o spatula sau o lingura de lemn, cu mare grija.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si distribuim in mod egal cu ajutorul unei linguri. Presaram peste fructe, putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si piscotul se va coace corect. Asezam fructele pe toata suprafata prajiturii. Presaram deasupra, un plic de zahar vanilat.

Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic. Este gata cand prinde o culoare aurie, mie nu mi-a luat mai mult de 30 de minute sa o coc.

Cand este gata, se poate pudra cu zahar pudra
Acest articol a fost publicat în DULCIURI, PATISERIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s