Strudel cu mere

Pentru retzeta asta am bantuit retzetarul lui Miha si normal am gasit ceva spectaculos.

Ingrediente:

400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns
Merele le-am taiat cuburi si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama care se lasa de la ele.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet, sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat, daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm. Umplutura de mere, bine racita, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa „impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le. Cu atentie, punem strudelul intr-o tava unsa cu unt.

Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumeneste. Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Acest articol a fost publicat în DULCIURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s