Dolongaci

Ingrediente:

Pentru aluat:
550 ml lapte
2 linguri ulei
650 gr faina
2 linguri zahar
2 lingurite sare
2 +1/2 lingurite de drojdie uscata

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
8 oua
vanilie

Pentru glazura:
700 gr. iaurt
4 oua
2 linguri ulei

Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea scrisa. Setam masina de paine la programul pentru framantare si dospire care dureaza 1.30 h. Intre timp amestecam branza de vaci cu ouale (pe rand) si vanilia.

Impartim coca in 4 si incepem sa o intindem subtire cu suciotrul, punem compozitia de branza cu ou pe jumatate si punem cealalta jumatate peste si incretim.

Asezam cu grija placinta in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra punem iaurul amestecat cu oul batut si uleiul.

Dam la cuptor (incins in prealabil) pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos.

Pudram cu zahar pudra amestecat cu vanilie si servim.
Acest articol a fost publicat în PATISERIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dolongaci

  1. Ala Oancea spune:

    Am facut si eu ceva de genul asta, dar sarate: una cu ciuperci, una cu telemea si mai recent una cu telemea, feliute de sunca si faina neagra. Minunate! Dulce inca n-am incercat dar sunt sigura ca este la fel de buna😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s