Prajitura cu Fanta

Ingrediente:

Blat:
6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
90 ml ulei

Crema 1:
500 g branza de vaci
200 g zahar pudra
250 g unt

Crema 2:
2 budinci de vanilie
1 l Fanta de struguri
3-4 linguri de zahar

Se da drumul la cuptor la foc mediu. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.

Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Intre timp branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca cu mixerul. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci. In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura. Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform cu o spatula. Se acopera si se da la frigider cateva ore. Din budincile de vanilie se prepara crema 2 conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura.

Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.
Acest articol a fost publicat în DULCIURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Prajitura cu Fanta

  1. Just me spune:

    una din peferatele mele…racoroasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s