Dulceata de gutui

Ingrediente:

2 farfurii adanci cu gutui rase
1 kg zahar
1 kg zahar gelifiant
1.500 ml apa
vanilie
Se curata gutuile de coaja, se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina 2 farfurii adanci pline cu gutui rase.

Se pune la fiert zaharul cu apa.

Cand este aproape legat, se pun gutuile care in prealabil s-au omogenizat cu zaharul gelifiant si vanilia.
Se lasa sa fiarba pana ce se leaga cat trebuie (cca 20 de minute), amestecand din cand in cand.

Acest articol a fost publicat în DULCEATA SI CONSERVE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dulceata de gutui

  1. Cami spune:

    Chiar asa facea si mama pe timpuri acasa. Off cind imi timiti,te rog, un borcan sau 2 ? O seara placuta! Cami

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s