Cuburi de lapte

Reteta asta am gasit-o pe multe bloguri culinare, de la bucatarese desavarsite precum Fori, Miha si Lausa Sava, pana la amatoare, asa ca am zis sa o incerc si eu.
Ingrediente:

un pachet foi de pandispan de cacao

1 litru lapte
100 gr amidon
4 linguri zahar
100 gr ciocolata alba
250 gr unt la temp. camerei
150 gr zahar pudra

Glazura:
200 gr ciocolata cu lapte
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 gr unt

Se amesteca cele 4 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 150 ml lapte rece putin cate putin, ca la
budinca. Restul de lapte se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu ciocolata alba pana da in clocot, se reduce focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Preparam si glazura, punem toate ingredientele la bain-marie sa se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.

Se asambleaza prajitura astfel: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura, procedam la fel pana terminam toate ceva 4 foi de pandispan, deasupra ultimei foi punem din nou crema apoi stropim cu glazura

Acest articol a fost publicat în DULCIURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cuburi de lapte

  1. Miha spune:

    Cum a fost? V-a placut?🙂

  2. Ala Oancea spune:

    Foarte frumoasa ti-a iesit ! Felicitari ! Trebuie sa o incerc si eu ca toata lumea o lauda ca este foarte buna🙂

  3. Alexa spune:

    Ce pot spune, abia am reusit sa salvez cateva bucati sa le aduc colegelor de birou, e un deliciu. Vreau sa incerc sa fac crema asta cu ciocolata amaruie sa o folosesc la un tort, ca prea e delicioasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s