Galuste cu prune

Ingrediente:

500 gr cartofi
150 gr faina
1 ou
un praf de sare
15 prune
200 gr pesmet
5 linguri zahar tos
esenta rom
scortisoara

Prunele se spala, se scot samburii si se presara peste ele doua linguri de cu zahar tos si esenta de rom.

Intr-o cratita punem 6 linguri pesmet si lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit pesmetul, tragem cratita de pe foc, adaugam zahar tos 3-4 linguri, scortisoara si amestecam pana omogenizam.

Curatam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie, apoi ii scoatem si ii scurgem de apa, si ii dam prin presa de cartofi. Cand s-au racit adaugam un ou, sare, faina si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.

Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma udata cu apa, in mijloc punem o pruna intreaga si formam o galusca astfel incat pruna sa fie in intregime acoperita.

Intr-o cratita punem apa cu sare, cand a inceput sa clocoteasca se da focul mic si se pun galustele, se lasa cam 10-15 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.

Le scoatem pe o farfurie la scurs si asa fierbinti le dam prin pesmetul cu zahar si scortisoara.

Acest articol a fost publicat în DULCIURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Galuste cu prune

  1. Carmen spune:

    Yummy!…si ai pus si rom!
    Te asteapta un premiu la mine!
    XOXO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s