Inghetata de pepene galben

Ingrediente:

80 gr zahar brun
400 ml lapte
100 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilinat
3 galbenusuri
200 gr pepene galben

Intr-o craticioara amestecati 1/3 din zahar cu 200 ml lapte, frisca si vanilia, pune-ti pe foc mediu si amestecati pana aproape de a da in clocot.

Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar pana devin cremoase.

Se adauga peste ele jumatate din compozitia de lapte cald amestecand tot timpul. Se bat bine inca 2 minute apoi se adauga peste restul de lapte cald si se da in 2-3 clocote. Se ia craticioara de pe foc si se adauga restul de lapte (200ml) rece si pepenele galben pe care in prealabil l-am pasat bine.

Toata compozitia se strecoara si se da la frigider ca sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se monteaza masina de inghetata se adauga compozitia si pornim aparatul.

In 20-25 de minute se prepara delicioasa inghetata.

Acest articol a fost publicat în INGHETATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Inghetata de pepene galben

  1. Ala Oancea spune:

    Trebuie sa incerc si eu inghetata asta ! Cred ca are o aroma super faina !

  2. Alexa spune:

    Ala, draga mea, nici eu nu ma asteptam sa fie atat de buna si cu o aroma asa puternica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s