Spirale cu mere si stafide

Am bantuit din nou pe blogul Laurei Laurentiu si m-am impiedicat de un platou plin cu spirale asa ca nu am avut alta varianta decat sa le incerc si pe acestea.

Ingrediente:

450 de grame de faina
2 oua
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilinat
7 grame de drojdie uscata
ulei pentru uns aluatul

Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat

Glazura:

150 de grame de zahar pudra
zeama de lamaie
Din toate ingredientele se framanta aluatul. Eu l-am framantat in masina de paine, am pus intai iaurtul, apoi zaharul, oul putin batut, uleiul, vanilia, paful de sare si faina cernuta in care se amesteca drojdia uscata. Cand masina termina de framantat am uns aluatul cu putin ulei si l-am lasat in masina la dospit.

Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 1 cm, se unge cu ulei din abundenta pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti, ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila.

Se lasa sa se odihneasca cateva minute, apoi se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm, se repartizeaza umplutura pe toata suprafata foii.
Se pliaza foaia pe lungime, in trei. Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm.

Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt. Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade. Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute pana se rumenesc frumos.
Se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza spiralele calde.
Acest articol a fost publicat în PATISERIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s