Ciorba de perisoare

Ingrediente:
2 l apa
1 l bors
ceapa
morcov
albitura
2 roşii
ardei gras
sare
leustean

Perisoare:
500 g carne porc si vita
2 linguri orez
1/2 ceapa
1 ou
patrunjel
sare, piper
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, morcovul, albitura, ceapa, toate taiate marunt, si osul ce ramane de la carne, se pun la fiert o jumatate de ora impreuna cu rosiile si ardeiul tocate. Se adauga si o lingurita de sare si se lasa sa fiarba bine. Se spala orezul, se scurge. Se amesteca bine carnea cu ceapa rasa, orezul, oul, piper si sare dupa gust, patrunjel tocat marunt.

Se scoate oasul din zeama. Se ia din amestecul de carne cu lingurita, se rotunjeste un pic – udati-va mana cu putina apa rece – si bilele astfel formate se pune in ciorba clocotind.

Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumate de ora cu perisoarele inauntru. Se adauga borsul fiert separat si strecurat, sa mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Se potriveste de sare. Se aromeaza cu leustean tocat.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Acest articol a fost publicat în CIORBE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s