Painici

Ingrediente:
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
2 lingurite de sare
1 plic drojdie deshidratata
500 gr faina 550
30 gr unt moale
2 linguri ulei de masline)
Am introdus toate ingredientele in ordinea specificata mai sus in masina de facut paine si i-am dat un program de framantare (la masina mea – programul 8). Se aseaza aluatul pe planul de lucru tapetat cu faina si se framanta usor, doar pentru a scoate aerul din el.

Se imparte aluatul in atatea bile de dimensiune egala cate chifle doriti sa faceti. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.

In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle. Se lasa sa creasca jumatate de ora. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu mac sau susan (sau cu ce va place).

Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade, se coc 30-35 minute.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Acest articol a fost publicat în DIVERSE ALUATURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s