Papanasi

Ingrediente:
– 450 gr branza de vaci
– 2 oua
– 80 gr zahar pudra
– un varf de cutit de sare
– un varf de cutit de bicarbonat
– 10-15 linguri faina
– 4 linguri de gris
– coaja rasa de lamaie
– vanilie
– ulei pentru prajit
– 500 gr smantana
– 250 gr dulceata de visine
Branza de vaci se amesteca cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si sarea. Gris se adauga doar daca branza de vaci este apoasa si compozitia necesita ingrosare.

Se amesteca bine compozitia pana la omogenizare, apoi se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa la mijloc formand un orificiu si se prajesc.

Se introduc in uleiul infierbantat, se intorc dupa 2-3 minute pe partea cealalta.
Se scot cu spumiera si se aseaza pe servetele din hartie sa se scurga bine de ulei.

Se servesc calzi cu dulceaza si smantana.

Acest articol a fost publicat în DULCIURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s