O altfel de pasca (idee de la Jamie Oliver)

Ingrediente :

150 gr unt nesarat
250 gr biscuiti digestivi
115 gr zahar tos
3 linguri amidon alimentar
900 gr branza de vaci grasa
4 oua mari
115 gr frisca nebatuta
un baton de vanilie (taiati pe jumatate si scoateti semintele)
coaja rasa de lamaie

Incingeti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tort cu diametrul de 24 cm. Intr-un bol se amesteca untul topit in prealabil cu biscutii faramitati, puneti amestecul pe fundul tavii si coaceti timp de 10 min. Apoi scoateti blatul din cuptor si lasati-l la racit.

Mariti temperatura la cuptor la 200 de grade. Amestecati zaharul cu amidonul intr-un bol. Adaugati branza de vaci si bateti totul cu mixerul pana obtineti un amestec cremos. Adaugati ouale si amestecati bine. Adaugati treptat frisca si amestecati pana la omogenizare, apoi incorporati coaja de lamaie si semintele din batonul de vanilie. Repartizati crema peste blatul de biscuiti si scuturati-o usor ca sa nivelati suprafata. Puneti prajitura in mijlocul cuptorului si coaceti-o timp de 40-45 de min, pana se rumeneste frumos deasupra si umplutura se intareste.

Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si serviti-o dupa 2-3 ore sau, pentru a avea o consistenta mai ferma, tineti-o la frigider pana cand se raceste complet. Inainte de servire preparati un toping de cirese din : 400 gr cirese fara samburi din compot peste care adaugati 3 linguri de zahar si puneti pe foc mediu, fierbeti circa 10 min. Adaugati si putin whisky daca aveti la indemana. Luati compotul de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin, apoi dispuneti ciresele peste felia de prajitura si presarati cu zahar pudra.
Acest articol a fost publicat în BY JAMIE OLIVER, DULCIURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s